ΗΠΑ: Σάλος από βίντεο με αστυνομικούς στο Άρκανσο – Χτυπούν αλύπητα άνδρα πεσμένο στο έδαφος

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ από ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τρεις αστυνομικούς στο Άρκανσο να χτυπούν αλύπητα έναν άνδρα που είναι πεσμένος στο έδαφος.

Στο βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό, φαίνονται τρεις αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος έναν άνδρα και να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές.

Ο συλληφθείς, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό και κατηγορείται για τρομοκρατικές απειλές, αντίσταση κατά της Αρχής και επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ABC News, o Σερίφης της κομητείας Κρόφορντ Τζίμι Νταμάντε εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Κυριακής ενημερώνοντας τους πολίτες ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό και ότι οι δυο αστυνομικοί από το τμήμα του που εμπλέκονται έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε εχθές και η Αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος του Μάλμπερι, Σάνον Γκρέγκορι, για τον τρίτο αστυνομικό, που απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του μέχρι να βγει το πόρισμα της έρευνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξε μια καταγγελία ότι ένας άνδρας εκτόξευε απειλές εις βάρος ενός υπαλλήλου καταστήματος στην περιοχή του Μάλμπερι το πρωί της Κυριακής. Η έκθεση για το συμβάν αναφέρει ότι, όταν οι αστυνομικοί πήγαν να μιλήσουν στον ύποπτο, εκείνος έσπρωξε τον έναν βοηθό σερίφη στο έδαφος και του έριξε μια γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ακολούθησε η σύλληψή του.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ