ΗΠΑ: Πρώην ιερέας ομολόγησε ότι σκότωσε 8χρονη ύστερα από 50 χρόνια

Μετά από σχεδόν 50 χρόνια εξιχνιάστηκε η απαγωγή και η δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Ένας 83χρονος πρώην ιερέας ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του κοριτσιού, σύμφωνα με τις αρχές.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται πριν λίγους μήνες όταν μία γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο πρώην ιερέας της είχε επιτεθεί σεξουαλικά. Η γυναίκα ήταν φίλη με την κόρη του ιερέα. Σε ηλικία 10 ετών είχε πάει στο σπίτι τους για να κοιμηθεί και είπε στους αστυνομικούς ότι ο Ντέιβιντ Ζάντστρα την θώπευσε.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί κάλεσαν τον πρώην ιερέα για να του γνωστοποιήσουν τις κατηγορίες σε βάρος του. Τότε εκείνος παραδέχθηκε ότι απήγαγε και σκότωσε την 8χρονη Γκρέτσεν το 1975.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στις 15 Αυγούστου του 1975 ο Ντέιβιντ Ζάντστρα εντόπισε την 8χρονη να περπατάει προς το σπίτι της. Σταμάτησε με το αυτοκίνητο του και προσφέρθηκε να την μεταφέρει. Το κοριτσάκι φαίνεται ότι του έδειξε εμπιστοσύνη αφού ο πρώην ιερέας ήταν φίλος με την οικογένεια της και τον γνώριζε καλά.

Ο 83χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι άρπαξε το κορίτσι και την πήγε σε ένα απομονωμένο σημείο μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της. Τότε της ζήτησε να βγάλει όλα τα ρούχα της και όταν εκείνη αρνήθηκε την σκότωσε στο ξύλο. Αμέσως μετά επέστρεψε στην εκκλησία σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και συμπαραστεκόταν στους γονείς της 8χρονης για την εξαφάνιση και την δολοφονία της.

Η σορός της 8χρονης εντοπίστηκε εβδομάδες μετά αλλά για δεκαετίες οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να βρουν τον δράστη της δολοφονίας. «Ο Ντέιβιντ Ζάντστρα είναι ένα τέρας. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού», είπε ο τοπικός εισαγγελέας, Τζακ Στόλστέιμερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ