ΗΠΑ: Λήξη συναγερμού στο Καπιτώλιο

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή έπειτα από αναφορές για «ένοπλο» σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας.

Καπιτώλιο: Δεν βρέθηκε ένοπλος, λέει η αστυνομία – «Φαίνεται ότι ήταν λάθος τηλεφώνημα»

Οι περισσότεροι γερουσιαστές απουσιάζουν λόγω θερινών διακοπών, αλλά υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε καφετέριες και τεχνικοί που εκτελούν εργασίες συντήρησης.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:30 (τοπική ώρα, 21:30 ώρα Ελλάδος) όταν το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης δράσης (911) ενημερώθηκε για «επεισόδιο με πυροβολισμό».

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Αναφορές για «ένοπλο» σε κτίριο της Γερουσίας 

Ακολούθως, η αστυνομία του Καπιτωλίου ζήτησε από όλους όσοι βρίσκονται μέσα σε κτίριο γραφείων της Γερουσίας να αναζητήσουν καταφύγιο λόγω της αναφοράς για παρουσία ενόπλου.

Ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον (MPD) Χιου Κάροου δήλωσε πως μέχρι στιγμής «δεν εντοπίστηκε ένοπλος ούτε κάποιος τραυματίας» κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδος), η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ότι ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε όλα τα κτίρια, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ενεργή απειλή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ