ΗΠΑ: Γιατί θαλάσσια ενυδρίδα επιτίθεται σε σέρφερ και ροκανίζει τις σανίδες τους – Οι εικασίες των ειδικών

Οι εικόνες με την ενυδρίδα που ανατρέπει από την σανίδα του έναν σέρφερ στις ΗΠΑ και προσπαθεί να την ροκανίσει μπορεί να είναι διασκεδαστικές, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τους ανθρώπους, στους οποίους το υδρόβιο ζώο μπορεί να επιτεθεί. Και αυτό το εκτιμούν επειδή οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρεται έτσι η ενυδρίδα, ή οποία είναι γνωστή και ως βίδρα.

Και το βίντεο με το περιστατικό δεν είναι η μοναδική περίπτωση επίθεσης ενυδρίδας σε άνθρωπο. Πρόσφατα βιντεοσκοπήθηκαν και άλλες ενυδρίδες που επιτέθηκαν σε ανθρώπους με σανίδες του σερφ στην Καλιφόρνια.  Μια ομάδα από την Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, στελέχη από το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας και από το Ενυδρείο του Κόλπου του Μοντερέι έσπευσαν στο σημείο που ενυδρίδα φέρθηκε περίεργα και την εντόπισαν. Προσπάθησαν μάλιστα να την πιάσουν με μια σανίδα του σερφ που χρησιμοποίησαν σαν δόλωμα.

 

Ο Μαρκ Γούντγουορντ, ένας φωτογράφος άγριας ζωής που ανάρτησε το βίντεο στο Twitter, δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News ότι είδε μια ομάδα πέντε δυτών να προσπαθούν να προσελκύσουν την ενυδρίδα  στη σανίδα για να την αιχμαλωτίσουν. Η ενυδρίδα ανέβηκε για λίγο στη σανίδα, αλλά δραπέτευσε πριν οι δύτες καταφέρουν να την πιάσουν με δίχτυ, ανέφερε το δημοσίευμα.

 

«Δεν μπορούν να ρίξουν ένα δίχτυ πάνω της γιατί θα μπερδευτεί και θα πνιγεί», δήλωσε ο Γούντγουορντ. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να την ηρεμήσουν», είπε.
Ο Κέβιν Κόνερ, εκπρόσωπος του Ενυδρείου Μόντερεϊ  του Κόλπου,   δήλωσε ότι η βίδρα 841 θεωρείται επικίνδυνη για το κοινό, επειδή αγνοεί τα φυσικά ένστικτα επιβίωσής της, ανέφερε το ABC. «Όταν βλέπουμε αυτού του είδους τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι ενυδρίδες, είναι ένα σημάδι ότι δεν έχουν πλέον τον υγιή φόβο για τον άνθρωπο που τους επιτρέπει να παραμένουν ασφαλείς στη φύση μακριά από εμάς», εξήγησε ο Κόνερ.

Ο ίδιος είπε ότι η μητέρα της ενυδρίδας, η ενυδρίδα 723, απελευθερώθηκε από το ενυδρείο το 2017 και ότι υπήρχαν κάποιες αναφορές ότι πλησίαζε βάρκες και καγιάκ, αλλά «τίποτα σαν αυτό που είδαμε με την ενυδρίδα 841», είπε.  Παρόλα αυτά, τα περιστατικά έκαναν την Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ να θεωρήσει την ενυδρίδα 723 “μη απελευθερώσιμη”, οπότε την ξαναπήραν, ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυος στην 841, και την κράτησαν δήλωσε ο Κόνερ, σύμφωνα με το ABC.

Ο Κόνερ  δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τώρα σχέδια ευθανασίας για καμία από τις δύο ενυδρίδες. Μόλις αιχμαλωτιστεί η ενυδρίδα 841, ο Κόνερ δήλωσε ότι θα αξιολογηθεί από κτηνιάτρους και στη συνέχεια θα περάσει πιθανότατα το υπόλοιπο της ζωής της σε αιχμαλωσία είτε σε ζωολογικό κήπο είτε σε ενυδρείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ