ΗΠΑ: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από την κακοκαιρία

Χάος προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις και ο παγετός που έπληξαν τον αμερικανικό νότο την Τετάρτη.

Μια σπάνια χειμερινή καταιγίδα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ανάγκασε πολλούς μαθητές να περάσουν τη νύχτα στις τάξεις των σχολείων τους και προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις σε διάφορες πολιτείες, περιλαμβανομένων εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του κόσμου.

Η καταιγίδα σάρωσε μια περιοχή, η οποία κάθε άλλο παρά είναι συνηθισμένη στον παγετό και το χιόνι, κι εκτείνεται από το Τέξας ως τη Τζόρτζια και τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα.

Στην Ατλάντα, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στους παγωμένους διαπολιτειακούς αυτοκινητοδρόμους και μερικοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να περάσουν ακόμη και 18 ώρες στο δρόμο.

Επτακόσια ενενήντα ένα τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην πόλη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Ατλάντα, Κέισιμ Ριντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Προσέθεσε ότι στόχος αυτή τη στιγμή των αρχών είναι ο απεγκλωβισμός και η διάσωση των παγιδευμένων οδηγών.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι στην Αλαμπάμα και ένας στην Τζόρτζια έχασαν τη ζωή τους λόγω κακοκαιρίας.

Αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν χιλιάδες πτήσεις σε αεροδρόμια από το Χιούστον έως την Ατλάντα, ενώ μόνο το πρωί της Τετάρτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ατλάντα Χάρτσφιλντ-Τζάκσον, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, ματαιώθηκαν 500 πτήσεις.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας στο Άνιστον της Αλαμπάμα. «Αυτό που έμοιαζε να είναι μια απλή χιονόπτωση, τώρα έχει μετατραπεί σε κάτι μεγαλύτερο. Κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος».

Οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ελαφριά βελτίωση του καιρού για με τις θερμοκρασίες να μην κυμαίνονται πολύ πάνω από το μηδέν και τη βελτίωση του καιρού να μη διαρκεί τόσο ώστε να λιώσουν τα χιόνια που έχουν καλύψει οδοστρώματα και γέφυρες, πριν ο υδράργυρος βουτήξει την Παρασκευή και πάλι κάτω από το μηδέν, κατά μήκος των νοτιοανατολικών περιοχών.

Το χιονόνερο αναμένεται να κοπάσει και ο συνδυασμός χιονιού, χιονόνερου και παγετού έχει μετατοπιστεί και πλήττει περιοχές ως και τις ανατολικές ακτές, από τη Τζόρτζια έως το Μέριλαντ, όπου οι αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τα σχολεία έκλεισαν ή καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Εφιάλτης η κυκλοφορία τη νύχτα

Ένας λογαριασμός που έχει ανοίξει στο Facebook με το όνομα «Βοήθεια προς τους Παγιδευμένους Οδηγούς στις 28 Ιανουαρίου 2014», με 9.600 μέλη, ήδη έχει δεχθεί σωρεία καταχωρήσεων από εγκλωβισμένους στους δρόμους οδηγούς και εθελοντές που προσπαθούσαν να τους βοηθήσουν: η κυκλοφορία στην Ατλάντα να έχει παραλύσει για τουλάχιστον 18 ώρες.

Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις και οι δημόσιες υπηρεσίες στην Ατλάντα, όπου εργάζονται 1 εκατομμύριο Αμερικανοί, έδιωξαν με τη μία όλους τους υπαλλήλους τους νωρίς χθες το απόγευμα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο στους δρόμους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: cnn.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ