ΗΠΑ: Επιβάτης προσπάθησε να μαχαιρώσει αεροσυνοδό και να ανοίξει την έξοδο κινδύνου

Τρόμος στον αέρα, στις ΗΠΑ, για τους επιβάτες πτήσης από το Λος Άτζελες  στη Βοστώνη, όταν επιβάτης που ήταν σε αμόκ προσπάθησε να τραυματίσει αεροσυνοδό με σπασμένο κουτάλι και να ανοίξει την έξοδο κινδύνου.

Όπως φαίνεται σε συγκλονιστικό βίντεο, ο επιβάτης, που όπως έγινε γνωστό ονομάζεται Φρανσίσκο Σεβέρο Τόρες, και είναι 33 ετών, αρχίζει έναν παραληρηματικό μονόλογο απευθυνόμενος σε επιβάτες. Κρατάει το δεξί του χέρι χαμηλά, σαν να θέλει να κρύψει αυτό που κρατάει και ζητεί να μην τον πλησιάσουν. Στο τέλος σηκώνει το χέρι ψηλά και τότε φαίνεται ότι κρατάει το σπασμένο κουτάλι. Δηλώνει ότι καταλαμβάνει το αεροπλάνο, βγαίνει από την θέση του και κατευθύνεται προς το πιλοτήριο. Μπροστά του βρίσκει έναν άνδρα, μέλος του πληρώματος και επιχειρεί να τον πλήξει, με το αυτοσχέδιο μαχαίρι στον σβέρκο, αλλά τότε σπεύδουν σε βοήθεια άλλοι αεροσυνοδοί και επιβάτες και τον ακινητοποιούν.

Το επεισόδιο έγινε στη διάρκεια πτήσης της United Airilines από το Λος Άντζελες προς τη Βοστώνη την περασμένη Κυριακή. Στις εικόνες διακρίνεται ο 33χρονος να απειλεί μέσα στο παραλήρημά του επιβάτες με το αυτοσχέδιο όπλο του.   Ο κυβερνήτης της πτήσης επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου και ενημέρωσε ότι έξι επιβάτες έπιασαν τον άνδρα και τον συγκρατούν με το βάρος τους, αλλά «δεν ησυχάζει».

Ένας επιβάτης είπε στην αστυνομία ότι  ο Τόρες είχε πάει προηγουμένως στην τουαλέτα κι έσπασε στη μέση ένα κουτάλι για να το χρησιμοποιήσει ως όπλο. Όταν βγήκε από κει, απασφάλισε την έξοδο κινδύνου, σκοπεύοντας να πηδήξει από το αεροπλάνο. Ο Τόρες παραδέχθηκε ότι γνώριζε πώς θα πέθαιναν άνθρωποι αν άνοιγε την έξοδο κινδύνου.

Ένας επιβάτης κατέθεσε ότι ο δράστης, από το Λέονμινστερ της Μασαχουσέτης, βάδιζε πέρα δώθε μέσα στο αεροπλάνο προτού αρχίσει το παραλήρημά του. Ένας άλλος πρόσθεσε ότι ο 33χρονος τον είχε ρωτήσει πριν από την απογείωση που βρισκόταν η έξοδος κινδύνου

Ο δράστης θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή την Πέμπτη και με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν  αντιμετωπίζει ποινές από πρόστιμο 250.000 δολαρίων και ποινή πενταετούς φυλάκισης με αναστολή έως και ισόβια κάθειρξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ