ΗΠΑ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε τα 2 δισ. δολάρια του Powerball

Ξεπέρασε κάθε φαντασία του ποσό που κέρδισε ένας παίκτης στις ΗΠΑ ,  στο Powerball, μετά από 41 συνεχή τζάκποτ.  Ο νικητής είχε ραντεβού με την τύχη του σε κατάστημα της Αλταντίνα στην Καλιφόρνια.

Το Powerball είναι το αντίστοιχο παίγνιο του ελληνικού  Τζόκερ, στις ΗΠΑ. Ο πολύ περισσότερο από υπερτυχερός  παίκτης  θεωρητικά θα γίνει πλουσιότερος κατά 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού πέτυχε τον συνδυασμό των  5+1 τυχερών αριθμών στην κλήρωση, ξεπερνώντας όλες τις μαθηματικές πιθανότητες που υπήρχαν να το  κάνει κάποιος.  Το ποσό  είχε φτάσει τα 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, επειδή η κλήρωση που επρόκειτο να γίνει χθες Δευτέρα (7.11.2022) δεν έγινε, λόγω ενός τεχνικού λάθους. Εξαιτίας του λάθους, όπως ανακοινώθηκε επισήμως,  μια πολιτεία δεν είχε στείλει τα δελτία που είχαν κατατεθεί στα πρακτορεία της.

Πώς μπορεί να γίνει η είσπραξη

Αν ο τυχερός επιλέξει να εισπράξει το ιλιγγιώδες ποσό σε μια δόση -κάτι που συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις-,  θα πάρει  στο χέρι 997,6 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τους κανόνες του Powerball.  Οι φόροι στις ΗΠΑ, ξεπερνούν το 30% του ποσού. Αν θελήσει να το πάρει όλο το ποσό, θα πρέπει να κάνει υπομονή 30 χρόνια, δηλαδή θα το εισπράξει σε δόσεις με χρονικό ορίζοντα 30 ετών. η Η ιστοσελίδα του Powerball ανέφερε ότι ο τυχερός είναι από την Καλιφόρνια. Φυσικά δεν ανέφερε όνομα.  Είχαν προηγηθεί περί τα 40 τζάκποτ που ανέβασαν το έπαθλο, αλλά και μια φρενίτιδα αγορών. Επειδή το Powerball δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις Πολιτείες, πολλοί ήταν όσοι ταξίδεψαν σε γειτονικές Πολιτείες για να αγοράσουν έναν ή περισσότερους λαχνούς. Σο Powerball συμμετέχουν οι 45 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, το Πουέρτο Ρίκο και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι. Με το τελευταίο τζάκποτ, το ποσό αυξήθηκε κατά 100 εκατομμύρια δολάρια.

Από αύριο, το παιγνίδι θα αρχίσει πάλι να μοιράζει το κλασικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ανά κλήρωση.  Οι πιθανότητες να το κερδίσει κανείς είναι μία στις 292 εκατομμύρια.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ