ΗΠΑ: Δεν θα επιδιωχθεί η θανατική καταδίκη του δράστη της Βεγγάζης

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ δεν θα επιδιώξουν τη θανατική καταδίκη για τον Αμπού Χατάλα, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τις επιθέσεις στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη της Λιβύης το 2012 που κόστισαν τη ζωή στον αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με τη δικογραφία που κατατέθηκε χθες.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν ο πρέσβης Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί στο χώρο του προξενείου. Ο Χατάλα συνελήφθη το 2014 και μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ για να δικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Έμιλι Πίερς είπε ότι η απόφαση να μην ζητηθεί η θανατική καταδίκη ήταν της γενικής εισαγγελέως των ΗΠΑ Λορέτας Λιντς. “Το υπουργείο έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι ο εναγόμενος θα λογοδοτήσει για τον φερόμενο ρόλο του”, είπε η Πίερς. “Εάν καταδικαστεί, θα αντιμετωπίσει καταδίκη που θα συμπεριλαμβάνει μέχρι και την ισόβια κάθειρξη”, διευκρίνισε.

Τον Οκτώβριο του 2015, η υποψήφια του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον έδωσε μαραθώνια κατάθεση στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Βεγγάζη, αφού είχε κατηγορηθεί για ευθύνη στην έλλειψη επαρκούς ασφάλειας του προξενείου κατά τη θητεία της ως υπουργός Εξωτερικών.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στη Χιροσίμα – ΦΩΤΟ

Υπέρ της αύξησης της φορολογίας στους πλούσιους τάχθηκε ο Τραμπ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ