ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός κρατουμένου από αστυνομικό – Σκληρό βίντεο

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας συγκλόνισε τις ΗΠΑ. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο αστυνομικός Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ, ο οποίος χτύπησε άγρια κρατούμενο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της κομητείας Μέικομπ, στις 13 Ιουνίου, το θύμα συνελήφθη από την αστυνομία του Γουόρεν για κακουργηματικές πράξεις και παραδόθηκε στον Ροντρίγκεζ, έναν αξιωματικό της φυλακής. Εικάζεται ότι ο Ροντρίγκεζ και ο μαύρος κρατούμενος, αντάλλαξαν λόγια και όπως φαίνεται και στο συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας, από κάμερες ασφαλείας, ο Ροντρίγκεζ χτύπησε δυνατά το θύμα στο πρόσωπο, ρίχνοντάς το κάτω και συνεχίζοντας να το γρονθοκοπά.

Στο άγριο περιστατικό τον βοήθησαν και δύο άλλοι αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το θύμα. Μάλιστα κάποια στιγμή ο αξιωματικός άρπαξε τον άνδρα από τα μαλλιά και του χτύπησε το κεφάλι με δύναμη στο πάτωμα. Στο τέλος του βίντεο καταγράφεται ο Ροντρίγκεζ να πετάει τον χτυπημένο κρατούμενο σ’ ένα δωμάτιο.

Ο Ροντρίγκεζ πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπερβολική χρήση βίας. «Καμία στολή και κανένα αξίωμα δεν μπορεί να προστατεύσει κάποιον από το να καταστεί υπόλογος για τις πράξεις του. Όταν παραβιάζεται η εμπιστοσύνη στα σώματα ασφαλείας είναι καθήκον μας ως εισαγγελείς να διαφυλάξουμε τις αρχές της ακεραιότητας και του δικαίου. Η άσκηση δίωξης σε βάρος αστυνομικού αποτελεί μια υπενθύμιση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η εξουσία που δίνεται στους ένστολους πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και με βάση τα όρια του νόμου» τόνισε ο εισαγγελέας Πίτερ Λούσιντο, ο οποίος ανακοίνωσε την δίωξη του Μάθιου Τζέιμς Ροντρίγκεζ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ