Ιός κατά του καρκίνου

Οι ιοί, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους είναι από τις πιο πρώιμες μορφές ζωής που αναπτύχθηκαν στον πλανήτη μας και σύμφωνα με βιολόγους αλλά και γενετιστές που ερευνούν την ιστορία του ανθρώπινου DNA, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία και την τελική δομή του γενετικού μας κώδικα, το οποίο συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Η εξελικτική μας πορεία λοιπόν είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εξέλιξη των διαφόρων ιών.

Σε αυτό στηρίζονται Αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι στα εργαστήρια προγραμμάτισαν γενετικά ιούς με αποστολή να επιτίθενται πολλαπλασιαζόμενοι μόνο στα καρκινικά κύτταρα του ασθενούς, με πολλές πιθανότητες να εμποδίζουν ακόμα και μια μελλοντική μετάσταση των μεταλλαγμένων αυτών κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Μια πειραματική έγχυση του ιού αυτού σε 23 εθελοντές καρκινοπαθείς σε προχωρημένο όμως στάδιο, έδειξε αρκετά από τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τον προγραμματισμένο ιό να αναπαράγεται μόνο από τα καρκινικά κύτταρα.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας έναντι των χημειοθεραπειών είναι ότι οι παρενέργειες έχουν την αίσθηση μιας απλής γρίπης.

Οι επιστήμονες είναι πολύ αισιόδοξοι και ευελπιστούν μέσα στην επόμενη πενταετία να γίνεται ευρεία χρήση αυτού του τρόπου αντιμετώπισης των καρκινικών όγκων.    Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ