Ινδία: Άγρια δολοφονία 64χρονης – Την αποκεφάλισαν με ματσέτα ως… θυσία

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν στην Ινδία για τη φρικτή δολοφονία μιας 60χρονης, που έπεσε θύμα τελετουργικής θυσίας. Το ακέφαλο πτώμα είχε ανακαλυφθεί μέσα σε έναν ινδουιστικό ναό πριν από τέσσερα χρόνια.

Η 64χρονη Σάντι Σο δολοφονήθηκε και αποκεφαλίστηκε με ματσέτα το 2019 σε ναό της πόλης Γκουαχάτι στο κρατίδιο Άσαμ.

Η αστυνομία δεν είχε σημειώσει καμία πρόοδο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έως ότου το πτώμα αναγνωρίστηκε τελικά τον περασμένο Ιανουάριο επιτρέποντας την έναρξη νέας έρευνας και τη σύλληψη υπόπτων.

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν από τις 25 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, οι οποίοι «είχαν προμελετήσει τον φόνο της γυναίκας», δήλωσε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ ο αρχηγός της αστυνομίας της Γκουαχάτι, Ντιγκάντα Μπαράχ.

«Συνολικά συμμετείχαν 12 άτομα», είπε ο ίδιος. Η αστυνομία αναζητά τους επτά συνεργούς των συλληφθέντων που εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ένας από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν, ο 52χρονος Πραντίπ Πατάκ, φέρεται να ενορχήστρωσε τη θυσία του θύματος στο πλαίσιο θρησκευτικής τελετής που διοργανώθηκε για τον εορτασμό της επετείου του θανάτου του αδελφού του, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

«Ο κατηγορούμενος προφανώς πίστευε ότι αυτή η θυσία θα καθησύχαζε την ψυχή του νεκρού», εξήγησε ο ίδιος.

103 ανθρωποθυσίες μεταξύ 2014 και 2021

Η Εθνική Υπηρεσία Ποινικού Μητρώου έχει καταγράψει 103 περιπτώσεις ανθρωποθυσιών στη χώρα μεταξύ 2014 και 2021, που τις περισσότερες φορές διαπράχτηκαν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετουργιών.

Αυτές οι τελετές συναντώνται συχνότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε απομακρυσμένες περιοχές ή εκεί όπου κατοικούν φυλές και όπου είναι συνηθέστερος ο αποκρυφισμός και η μαγεία.

Το 2022, δύο άνδρες συνελήφθησαν για τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού στο Νέο Δελχί και εξήγησαν στην αστυνομία ότι είχαν θυσιάσει το παιδί στον Θεό Σίβα με την ελπίδα ότι αυτή η ινδουιστική θεότητα θα τους βοηθούσε να αναρρώσουν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ