Independent: «Ξεπούλημα» στην Ε.Ε.

Independent: «Ξεπούλημα» στην Ε.Ε.

 

Για «ξεπούλημα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο  η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Αν είστε μη ευρωπαίος πολίτης, ονειρεύεστε μια καλή ζωή και έχετε μερικά εκατομμύρια στην τράπεζα, το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά» αναφέρει σε άρθρο της εφημερίδα, και συνεχίζει:

«Μπορείτε να αγοράσετε μία υπηκοότητα Μάλτας, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο για 1,15 εκ. ευρώ, μια βίλα που κάποτε ανήκε σε κάποιον καρδινάλιο στην Ιταλία ή ένα πολωνικό κάστρο σε καλή τιμή. Και τι θα ήταν καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα σύμπλεγμα ελληνικών νησιών με 8,5 εκ. ευρώ;».

Παρότι μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο το «κύμα» των ιδιωτικοποιήσεων στην Ευρώπη της κρίσης, υπήρξαν κάποιες προβεβλημένες πωλήσεις, ιδιαίτερα στη «χτυπημένη» από την κρίση Ελλάδα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην αγορά έξι νησιών του Ιονίου από τον Εμίρη του Κατάρ:

«Τον Μάιο, ένα μήνα προτού παραιτηθεί υπέρ του γιου του, ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα Αν Τάνι, αγόρασε έξι νησιά του Ιονίου, για 8,5 εκατ. ευρώ. Η αγορά αυτή θεωρήθηκε ως μια εξαιρετική συμφωνία για τον Εμίρη, που σκοπεύει να χτίσει ένα πολυτελές καταφύγιο για τις τρεις συζύγους του και τα 24 παιδιά του, αναφέρει η εφημερίδα Independent».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ