Ιαπωνία: Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή της Φουκουσίμα

Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε την επαρχία της  Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, γύρω στις 00.14 π.μ. της Παρασκευής, (ώρα Ιαπωνίας), αλλά δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι οι παράκτιες πόλεις Καουάματα και Ναράχα του νομού, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 50 χιλιομέτρων.

Βάσει της κλίμακας μέτρησης των σεισμικών δονήσεων στην Ιαπωνία που είναι από το 1 έως το 7, ο σεισμός είναι κατηγορίας 5-, σύμφωνα με την JMA.  Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά του νομού Φουκουσίμα, σε γεωγραφικό πλάτος 37,1 μοιρών βόρεια και γεωγραφικό μήκος 141,2 μοιρών ανατολικά.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στο Τόκιο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα και η JMA δεν έχει εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο ηλεκτροπαραγωγικός πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα καταστράφηκε από σεισμό και τσουνάμι που ακολούθησε, το 2011. Σημειώθηκε τότε μεγάλη διαρροή ραδιενέργειας και το εργοστάσιο έκλεισε.  Η απολύμανση και η αποξήλωση του σταθμού αναμένεται να διαρκέσουν δεκαετίες, ενώ το πιο δύσκολο μέρος τους, η εξαγωγή του τετηγμένου καυσίμου από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες, δεν έχει ακόμη αρχίσει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ