Ιαπωνία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο στην Σαϊτάμα – Ο δράστης ταμπουρώθηκε σε ταχυδρομείο

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Toda, στην επαρχία Σαϊτάμα της Ιαπωνίας. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ ο δράστης ταμπουρώθηκε σε ένα ταχυδρομείο στη γειτονική πόλη Warabi.

Ο ύποπτος, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 50 και 70 ετών, μπήκε στο ταχυδρομείο στις 2:15 μ.μ., δήλωσαν οι αρχές.

Οι πρώτες πληροφορίες για τους δύο τραυματίες είναι ότι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν γιατρό στα 40 του και έναν ασθενή περίπου 60 ετών.

Οι αρχές εργάζονται για να επιβεβαιώσουν εάν υπάρχουν όμηροι στο ταχυδρομείο, όπου λέγεται ότι ακούστηκε πυροβολισμός, σύμφωνα με το Japan Times.

Οι ερευνητές ανέφεραν επίσης ότι υπήρξε φωτιά σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Toda που πιστεύεται ότι είναι η κατοικία του υπόπτου. Η αστυνομία διερευνά οποιαδήποτε πιθανή σχέση μεταξύ του πυροβολισμού και της πυρκαγιάς, μετέδωσε το NHK.

Πλάνα από ελικόπτερο από το NHK κατέγραψαν πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας να είναι σταθμευμένα γύρω από το ταχυδρομείο, κλείνοντας τους κοντινούς δρόμους. Οι αξιωματικοί εθεάθησαν να κρατούν ασπίδες.

Το Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Τόκιο έστειλε μια εξειδικευμένη μονάδα που χειρίζεται καταστάσεις ομηρίας και περιστατικά που περιλαμβάνουν απαγωγές για λύτρα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό. Η μονάδα ονομάζεται “SIT”, που σημαίνει Ειδικές Ομάδες Έρευνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ