Η “υπόσχεση” του Νετανιάχου

Η “υπόσχεση” του Νετανιάχου 

Σκληρότερη στρατιωτική επιχείρηση υπόσχεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εάν αποτύχει η εκεχειρία με τη Χαμάς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπαινίχθηκε χθες, πως εάν δεν καρποφορήσει η εκεχειρία που συνομολογήθηκε-χάρις στην διαμεσολάβηση της Αιγύπτου-με τους Ισλαμιστές μαχητές στη Γάζα, το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μίας «ακόμη πιο σκληρής στρατιωτικής δράσης» κατά των Παλαιστινιακών Εδαφών.

«Γνωρίζω καλώς πως υπάρχουν πολίτες που αναμένουν μία ακόμη σκληρότερη στρατιωτική δράση, και ίσως να χρειασθεί να το πράξουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας στους δημοσιογράφους την ώρα που ετίθετο εν ισχύ η εκεχειρία, που φιλοδοξεί να θέσει τέλος στην στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας επί μία εβδομάδα.

Σήμερα, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην ισλαμιστική Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό.

Οι δρόμοι της παλαιστινιακής πόλης ήσαν έρημοι κατά τα πρώτα λεπτά της εκεχειρίας και πάνω από τα κτίρια πετούσαν ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη-όπως και κατά την έναρξη των εχθροπραξιών προ μίας εβδομάδος.

Κατόπιν, στη Λωρίδα της Γάζας ξέσπασαν εκδηλώσεις ενθουσιασμού για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Πυρά στον αέρα, πυροτεχνήματα και θαυμαστικές επικλήσεις στον Αλλάχ, αλλά και συνθήματα πως η αντίσταση «θριάμβευσε», ακούγονταν σε όλο το μήκος και πλάτος του παλαιστινιακού θυλάκου, όπως διαπιστώνουν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Δώδεκα ρουκέτες έπεσαν στο Ισραήλ μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της εκεχειρίας

Δώδεκα ρουκέτες εβλήθησαν κατά του Ισραήλ χθες μέσα στην πρώτη ώρα που ακολούθησε την έναρξη της εκεχειρίας ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μία ώρα μετά την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, το αντιαεροπορικό σύστημα του Ισραήλ «Σιδηρούς Θόλος» αναχαίτισε μία ρουκέτα πάνω από την πόλη Ασκελόν, διαπίστωσε επίσης ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως 130 ρουκέτες εβλήθησαν χθες από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ. Περίπου 1.300 έχουν εξαπολυθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Λίγο πριν την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για 10 ρουκέτες τύπου Γκραντ που έπεσαν στη Μπιρσίμπα στις 20.15, ώρα Ελλάδος και για δύο άλλες στην Ασντόντ, κοντά στη Γάζα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ