Η συνέντευξη του Σόιμπλε στη Bild

Η συνέντευξη του Σόιμπλε στη Bild

 

Συνεχίζεται ο χορός των αντιδράσεων μετά την απόφαση της Κομισιόν να παραχωρήσει στη Γαλλία και την Ισπανία χρονικό περιθώριο δύο ετών προκειμένου να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.

 

Σε συνέντευξή του προς την Κυριακάτικη Bild, και μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Κομισιόν ακόμη και εντός του κόμματός του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμύνεται σήμερα της σχετικής απόφασης για τη διάθεση περισσότερου χρόνου σε Γαλλία και Ισπανία. Όπως διευκρινίζει ο γερμανός υπουργός, η Κομισιόν εκτίμησε ότι οι δυο χώρες χρειάζονται περισσότερο χρόνο «λόγω επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης». Αυτό όμως, όπως λέει, προβλέπεται από το πιο αυστηρό πλέον Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που επιτρέπει μια κάποια ελαστικότητα στην τήρηση των κανόνων.

 

Η Κομισιόν όμως, επισημαίνει ο κ. Σόιμπλε, έχει πει επίσης ότι αυτό συνοδεύεται από σαφείς προϋποθέσεις όσον αφορά την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Η Κομισιόν θα παρουσιάσει στα τέλη Μαΐου αυτές τις συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο Συμβούλιο των υπ. Οικονομικών». Και όπως τονίζει τέλος ο Β. Σόιμπλε, η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνούν απόλυτα ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις».

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ