Η στιγμή που ένα γεράκι αρπάζει drone γιατί το πέρασε για… φαγητό – ΒΙΝΤΕΟ

Πεινασμένο γεράκι επιτέθηκε σε drone αναζητώντας τροφή, και το συνέτριψε στο έδαφος. To drone βρισκόταν σε ύψος περίπου 700 μέτρων καταγράφοντας την περιοχή του Καμτσάτκα στην ανατολική Ρωσία, όταν το γεράκι το άρπαξε στα νύχια του και το πέταξε στο έδαφος. Το ίδιο προσγειώθηκε κοντά του για να επιθεωρήσει τον… στόχο του και μόλις άκουσε τον ήχο του και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν τροφή, πέταξε μακριά.

Το βίντεο κατέγραψε ο 32χρονος Ίλια από το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι, ο οποίος είπε ότι εντόπισε το drone του μέσω των συντεταγμένων του GPS από την καταγραφή του βίντεο. “Ένα γεράκι έκλεψε το drone μου. Μού το έσυρε σε έναν βάλτο και έπρεπε να το ψάξω χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες του GPS από την εγγραφή του βίντεο. Ήταν σε ύψος περίπου 700 μέτρων. Σκέφτηκα, “ουάου ένα πουλί” και το επόμενο δευτερόλεπτο τρομοκρατήθηκα και απενεργοποίησα το drone. Ήταν τυχερό το πουλί που δεν τραυματίστηκε από τα στροφεία” τόνισε ο Ίλια. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε πέρυσι, στο τέλος του χρόνου, αλλά το βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα τώρα.

Το στεπογεράκι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος γερακιού στον κόσμο μετά τον ασπρογέρακα και συχνά συναντώνται σε σχεδόν ερημικές ή και δασικές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας. Το γεράκι είναι το εθνικό πουλί της Ουγγαρίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μογγολίας. Η Ρωσία έχει εντείνει τις προσπάθειες ώστε να τα προστατεύσει από λαθροκυνηγούς που προμηθεύουν Άραβες σεΐχηδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ