Η πρόταση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να δελεάσει την Αίγυπτο

Πρόταση για να δελεάσει την Αίγυπτο έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η Αίγυπτος μπορεί να συζητήσει τα πάντα με την Τουρκία όπως τις θαλάσσιες ζώνες.

«Με τον κ. Σούκρι μπορούμε να συζητήσουμε για διάφορα θέματα, είμαστε άνετοι. Αν η Αίγυπτος υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης, τότε θα αποκτήσει μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή ευθύνης. Στη Μεσόγειο, ως υφαλοκρηπίδα και ως ΑΟΖ οτιδήποτε κηρύξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Για το ζήτημα αυτό δεν υπήρξε μια επίσημη συνομιλία» διευκρίνισε ο Τσαβούσογλου.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Αίγυπτος έχει εντελώς διαφορετική άποψη, καθώς δεν είναι μόνο οι θαλάσσιες ζώνες, είναι ευρύτερα οι διμερείς σχέσεις που είναι κακές, καθότι η Άγκυρα υποστήριζε τη Μουσουλμανική Αδελφότητα προσπαθώντας να ανατρέψει τον Σίσι.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία παραμένει ενοχλημένη από τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες, διότι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ουσιαστικά ακυρώνεται ντε φάκτο το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ