Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Πάπα

Η Μέρκελ ευχαρίστησε τον Πάπα

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης παρέστησαν απόψε στο Βερολίνο σε μια λειτουργία προς τιμήν του Πάπα Βενέδικτου με την ευκαιρία της τελευταίας ημέρας του στο αξίωμα του Ποντίφικα.

Η καγκελάριος παρακολούθησε τη λειτουργία για τον συμπατριώτη της Γιόζεφ Ράτσινγκερ στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Εδβίγης, τη μεγαλύτερη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην πρωτεύουσα.

Πολλές εκατοντάδες πιστών, ανάμεσά τους ο Χορστ Ζεεχόφερ, πρόεδρος του CSU, αδελφού Βαυαρικού κόμματος του CDU της Μέρκελ, και οι υπουργοί Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ και Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ ήταν παρόντες, μετέδωσε μια φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Διάσκεψης των Γερμανών Επισκόπων, ο Αρχιεπίσκοπος του Φράιμπουργκ Ρόμπερτ Ζόλιτς ευχαρίστησε τον Βενέδικτο εξ ονόματος των Γερμανών για τα “καθαρά του λόγια” κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος του το 2006 στο χώρο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης των Ναζί στο Άουσβιτς (Πολωνία), όπου περισσότεροι από 300.000 Εβραίοι έχασαν την ζωή τους.

Ο Βενέδικτος Ιστ’ απέδωσε τότε τα ναζιστικά εγκλήματα και το “Ολοκαύτωμα” -είχε χρησιμοποιήσει αυτή ακριβώς τη λέξη- σε μια “ομάδα εγκληματιών” που είχε χρησιμοποιήσει το γερμανικό λαό “ως μέσο στη δίψα της για καταστροφή και εξουσία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ