Η μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία των ΗΠΑ

Η ιαπωνική εταιρεία Takata διπλασίασε την ανάκληση αεροσάκων με κατασκευαστικό σφάλμα που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, σε σύνολο σχεδόν 34 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, καταλήγοντας στη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με τις αρχές οδικής ασφάλειας στις ΗΠΑ.

Η ανάκληση αφορά το σύστημα φουσκώματος αεροσάκων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata. Επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Διαβάστε επίσης

Μέτρα κατά των diesel ΙΧ σε Γαλλία – Αγγλία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ