Η Google τιμά με Doodle την ημέρα ανεξαρτησίας της Σρι Λάνκα

Η σημερινή ετήσια απεικόνιση του Google Doodle γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας 2024 στη Σρι Λάνκα! Σαν σήμερα το 1948, το νησιωτικό έθνος της Νότιας Ασίας κέρδισε την πολιτική του ανεξαρτησία μετά από περισσότερους από πέντε αιώνες αποικιοκρατίας.

Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα ηγήθηκαν πολλών κινημάτων και νομοθετικών ενεργειών για να επιτύχουν την ελευθερία και την αυτοδιοίκησή τους. Το Κίνημα Ανεξαρτησίας της Σρι Λάνκα ήταν μια πολιτική πρωτοβουλία που μόρφωσε την μεσαία τάξη και ενθάρρυνε μια ειρηνική μεταφορά της εξουσίας. Το 1944, πολλοί από τους πιο λαμπρούς πολίτες του έθνους σχημάτισαν την Επιτροπή Soulbury για να δημιουργήσουν μια σειρά από νέες συνταγματικές και νομικές μεταρρυθμίσεις. Άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα περιλαμβάνουν το Εθνικό Κογκρέσο της Κεϋλάνης, την Επιτροπή Donoughmore και άλλα.

Την Ημέρα Ανεξαρτησίας, άνθρωποι σε όλη τη χώρα συμμετέχουν σε παρελάσεις, χορευτικές παραστάσεις και δημόσιες τελετές για να τιμήσουν τη μακρά ιστορία του έθνους, τα σημαντικά επιτεύγματα και το λαμπρό μέλλον του. Ο κύριος εορτασμός γίνεται στην πρωτεύουσα, Κολόμπο, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να δει τη σημαία της Σρι Λάνκα να κυματίζει ψηλά στον ουρανό – όπως και στο σημερινό έργο τέχνης.

Χρόνια Πολλά για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, Σρι Λάνκα!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ