Η Google αναλαμβάνει καθήκοντα… γιατρού

Οι περισσότεροι από εμάς, έστω και μια φορά, έχουμε προτιμήσει αντί να πάμε στον γιατρό, να “απευθυνθούμε” στην Google και να πληκτρολογήσουμε το πρόβλημα υγείας που έχουμε και μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης, να κάνουμε την αυτο-διάγνωση.

Μέσα στις επόμενες μέρες η Google θα φέρει ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο ονομάζει “symptom search” και έχει σχεδιαστεί για να δίνει καλύτερα αποτελέσματα στο Google app για iOS και Android.

Όταν κάνεις μια αναζήτηση π.χ. «παιδί με πόνο στο γόνατο», τότε θα σου βγάλει μια λίστα με πιθανές παθήσεις.

Πληκτρολογώντας συμπτώματα όπως «πονοκέφαλος», στα αποτελέσματα θα βγάλει μια γενική περιγραφή για το πρόβλημα, επιλογές αυτο-θεραπείας και προτάσεις σχετικά με το εάν θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό ή όχι. Κάποια αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίζονται ως κάρτες όπου μπορείς να δεις περισσότερες πληροφορίες.

Η Google αναφέρει ότι περίπου το 1% των αναζητήσεων αφορούν συμπτώματα ασθενειών, και για αυτό θέλει να γίνει πιο αποτελεσματική, δίνοντας πιο χρήσιμα αποτελέσματα. Δημιούργησε την λίστα συμπτωμάτων, χρησιμοποιώντας τα δικά της “web results” και στη συνέχεια έγινε η σύγκριση με ιατρικές πληροφορίες από γιατρούς. Επιπλέον, η Google είχε βοήθεια από ειδικούς του Harvard Medical School και της Mayo Clinic.

Μελλοντικά, η Google θέλει να λανσάρει το χαρακτηριστικό και σε άλλες χώρες, προσθέτοντας νέες γλώσσες εκτός των Αγγλικών, αλλά και σε desktop browser.

 

Πηγή techblog.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στο Facebook Messenger 

«Tρομερά» τα μέτρα ασφάλειας στο Euro – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.