Η Γαλλία στις φλόγες: Νεκρός 19χρονος που έπεσε από ταράτσα

Νεκρός 19χρονος που πήδηξε από την οροφή ενός σούπερ μάρκετ, το οποίο έγινε στόχος στις βίαιες διαδηλώσεις στην Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV που επικαλείται την εισαγγελία της Ρουέν.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, ο 19χρονος έπεσε χθες στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός. Πρόκειται για το πρώτο θύμα των βίαιων αναταραχών στην Γαλλία.

Ωστόσο οι εκδοχές της αστυνομίας και της εισαγγελίας διίστανται για τις συνθήκες του θανάτου του νεαρού. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η πτώση του νεαρού σημειώθηκε «στο πλαίσιο μιας λεηλασίας» στο σούπερ μάρκετ. Αντίθετα ο εισαγγελέας της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ο οποίος μίλησε λίγο αργότερα, βεβαιώνει από την πλευρά του ότι αυτό το κατάστημα δεν «δέχτηκε επίθεση από ταραχοποιούς κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων».

Το θύμα, ηλικίας περίπου 20 ετών, ανέβηκε μαζί με έναν άλλο νεαρό στη στέγη ενός εμπορικού κέντρου, που έχει πολλά κλειστά καταστήματα, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Τεγιέ. Έπεσε από τη στέγη και αρχικά τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας το πρωί.

Ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τεγιέ. «Ο δεύτερος νεαρός, ο οποίος συνελήφθη, εξηγεί ότι οι δύο τους ανέβηκαν στη στέγη γύρω στις 5 το πρωί για να προσπαθήσουν να μπουν στο κατάστημα ώστε να πάρουν πίσω ένα αντικείμενο, που δεν διευκρινίζεται, το οποίο φέρεται να είχαν αφήσει μέσα», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Στις φλόγες εμπορικά κέντρα – Πλιάτσικο σε καταστήματα

Σήμερα εμπορικό κέντρο στα νότια του Παρισιού τυλίχθηκε στις φλόγες και χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Το εμπορικό κέντρο της Με-συρ-Σεν, που υπάγεται στην Ιλ-ντε-Φρανς, έχει καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά, που ξεκίνησε τα ξημερώματα. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλο το εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονταν 30 καταστήματα. Προβλήματα υπήρξαν και από τον καπνό, με αποτέλεσμα ο δήμος να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία Καμί και Αμπέιγ.

Τα γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν εικόνες και με πλιάτσικο σε καταστήματα που έγιναν στόχος κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ένα κατάστημα της Apple στο Στρασβούργο λεηλατήθηκε.

Το Σάββατο η κηδεία του 17 υπό τον φόβο νέων επεισοδίων

Η κηδεία του Ναέλ, ο θάνατος του οποίου από πυρά αστυνομικού την Τρίτη αποτέλεσε θρυαλλίδα για βίαιες ταραχές σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, δήλωσε σήμερα ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, από όπου καταγόταν ο 17χρονος Γάλλος Ναέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της αύριο», είπε ο Ζαρί μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Σχεδόν 4.000 πυρκαγιές

Μία εικόνα της έκτασης της καταστροφής έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν που είπε ότι μόνο την Πέμπτη ξέσπασαν 3.800 φωτιές. Σχεδόν 500 κτίρια υπέστησαν ζημιές ανάμεσα τους βιβλιοθήκες, σχολεία και δημόσια κτίρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ