Η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει προειδοποιεί η Μογκερίνι

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ισπανία και την Πολωνία δείχνουν ότι η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει, δήλωσε σήμερα στη Ρώμη η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

“Αυτό που μας λένε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολωνία και των δημοτικών στην Ισπανία, αν και με εντελώς διαφορετικό τρόπο είναι πως είναι ανάγκη να αλλάξουμε το ευρωπαϊκό όνειρό μας, αν θέλουμε να το σώσουμε”, δήλωσε η Μογκερίνι, η οποία είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού της απονεμήθηκε στη Ρώμη το βραβείο του Ινστιτούτου Μελετών Διεθνούς Πολιτικής (ISPI).

Οι Ισπανοί απηύθυναν το βράδυ της Κυριακής, αυστηρή προειδοποίηση στο πολιτικό κατεστημένο, ανοίγοντας στους “αγανακτισμένους” τις θύρες της Βαρκελώνης και της Μαδρίτης, μετά την ολοκλήρωση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις οποίες το κόμμα Podemos επιβεβαίωσε συνολικά την τρίτη θέση του.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Πολωνία αντίθετα, οι ψηφοφόροι εξέλεξαν επικεφαλής του κράτους τον συντηρητικό ευρωσκεπτικιστή Αντρέι Ντούντα, μια νίκη που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην εξουσία του μέντορά του, του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, αρχηγού του λαϊκιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

“Ο άνεμος στην Ελλάδα, ο άνεμος στην Ισπανία, ο άνεμος στην Πολωνία, δεν πνέουν προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι μάς λένε πως η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει”, δήλωσε επίσης ο αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Rtv38 της Τοσκάνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο άνεμος Ελλάδας – Ισπανίας δείχνει ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει, λέει ο Ρέντσι

Δυναμικό “μπάσιμο” των Podemos- ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Μην με πιέζετε… – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ