Η εφαρμογή που σας ενημερώνει για τη… διάθεση της γάτας σας

Μία εφαρμογή, που έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες γάτας αν το κατοικίδιό τους είναι χαρούμενο ή πονάει, κατασκεύασε τεχνολογική εταιρεία στην υπηρεσία της υγείας των ζώων. Και αν οι ιδιοκτήτες γάτας απολάμβαναν να βγάζουν φωτογραφίες το κατοικίδιό τους, τώρα έχουν μία δικαιολογία παρά πάνω γιατί αυτό μπορεί να βοηθήσει το ζώο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει έδρα το Κάλγκαρι της Αλμπέρτα, Sylvester.ai, κατασκεύασε την εφαρμογή Tably, η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να ενημερώσει αν η γάτα πονάει.

Η εφαρμογή κοιτάζει τη θέση των αυτιών και του κεφαλιού της γάτας, αν κλείνει τα μάτια της, αν έχει ένταση στη μύτη της και αν κουνάει τα μουστάκια της για να διαγνώσει αν το ζώο πονάει, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έρευνα του 2019, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports, διαπίστωσε ότι η αποκαλούμενη “κλίμακα με γκριμάτσες των αιλουροειδών” (ή αλλιώς FGS) αποτελεί ένα έγκυρο και αξιόπιστο εργαλείο για την αξιολόγηση του έντονου πόνου στις γάτες. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους νέους κτηνιάτρους, σημείωσε η δρ. Λιζ Ρέλε στην κλινική Wild Rose Cat στο Κάλγκαρι, όπου οι κατασκευαστές δοκίμασαν τον αλγόριθμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ