Η “μπηχτή” του Σόιμπλε και του Σαπέν στον Μπόρις Τζόνσον

Με δηκτικό χιούμορ επέκρινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Μπόρις Τζόνσον, που είπε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «είναι απόλυτη βλακεία» πως υπάρχει ένας αυτοματισμός μεταξύ της πρόσβασης στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά και στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων.  

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι εκτιμά πως οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται και να εργάζονται ελεύθερα όπου θέλουν και μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

“Η εσωτερική αγορά της Ευρώπης έχει να κάνει με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης: την ελευθερία της κυκλοφορίας προσώπων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίων. Εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι, είναι να στείλουμε στον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ένα αντίτυπο της Συνθήκης της Λισαβώνας”, όπου μπορεί να διαβάσει ότι υπάρχει μια σχετική συνάφεια, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο.

Εν ανάγκη θα του το έλεγα και στα αγγλικά, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Αν είναι επιθυμητή η διασαφήνιση, μπορούμε να πάμε και οι δύο και να τον βοηθήσουμε με τα καλά αγγλικά μας».

Το ίδιο υποστήριξε και ο Σαπέν. Οι τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Αν επιθυμεί κάποιος να συνεργαστεί με την Ευρώπη πρέπει να τηρεί και τις τέσσερεις ελευθερίες ταυτόχρονα. «Αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», τόνισε. 

 

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ – Προβάδισμα 4 μονάδων για την Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

Η απάντηση του Μπαρόζο για τη Goldman Sachs που θα συζητηθεί

Η συμβουλή του Ομπάμα στη Χίλαρι Κλίντον – ΒΙΝΤΕΟ

 

σχολίασε κι εσύ