Η αινιγματική δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου – «Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή»

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα με την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος προς το συγκεντρωμένο πλήθος, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, καθώς πολλοί θεώρησαν ότι προανήγγειλε πως κάποια στιγμή θα παραιτηθεί.

Πάπας Φραγκίσκος: Το χριστουγεννιάτικό μήνυμά του – «Δυστυχώς κάποιοι προτιμούν να υπακούσουν σε άλλα δίκαια»

«Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τον Ιούλιο, ο Πάπας είχε διαψεύσει ότι σκοπεύει να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον.  Είχε μάλιστα εξηγήσει ότι  στα άμεσα σχέδιά του ήταν να επισκεφτεί τον Καναδά και στην συνέχεια το Κίεβο και την Μόσχα. Στην ίδια συνέντευξή του  τότε, ο Πάπας είχε διαψεύσει ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο πάπας Φραγκίσκος γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την σκέψη του την Ουκρανία

«Ας σκεφθούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το πράγμα για έναν ιερέα, ο οποίος καλείται να ιερουργεί όχι για προσωπικό συμφέρον ή για τάση πρωταγωνισμού, αλλά για να οδηγήσει τους ανθρώπους προς τον Ιησού», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται σε έμμεση αναφορά του Φραγκίσκου, σε πιθανότητα μελλοντικής του παραίτησης.

Ο Αργεντινός πάπας είναι 86 ετών, αντιμετωπίζει προβλήματα στο βάδισμα και πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει παραδώσει στον πρωθυπουργό του Βατικανού υπογεγραμμένη επιστολή στην οποία αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει, πλέον, στις υποχρεώσεις του, θα επιλέξει την οδό της παραίτησης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ