Handelsblatt: Ευρωπαϊκό τραύμα Lehman

Για «ευρωπαϊκό τραύμα Lehman» κάνει λόγο το κύριο άρθρο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, προειδοποιώντας ότι «η Αθήνα και οι Βρυξέλλες υποτιμούν τους κινδύνους ενός Grexit».

Ο αρθρογράφος παραλληλίζει τις δραματικές διαπραγματεύσεις Ελλάδας και ευρωπαίων εταίρων με τις ημέρες που οδήγησαν στην κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers το 2008. Όπως σημειώνεται:

«Πράγματι η Ευρώπη βιώνει αυτές τις μέρες το δικό της ‘τραύμα Lehman’. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μια τράπεζα, αλλά για την επαπειλούμενη χρεοκοπία ενός ολόκληρου κράτους, της Ελλάδας». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι αυτοί που πρέπει να φανούν υποχωρητικοί «είναι κυρίως οι Έλληνες. Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει οδηγήσει τον εαυτό της με τη στρατηγική του ‘όλα η τίποτα’ σε μία οικονομικά ανυπόφορη κατάσταση». Ωστόσο, όπως τονίζει η εφημερίδα, και η άποψη που φέρεται να υιοθετεί η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν πλέον διαχειρίσιμη, «είναι απλά ευχολόγια».

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Ο Βαρουφάκης έχει λόγο να διαμαρτύρεται…

Μοσκοβισί: Αν η Ελλάδα ζητήσει αλλαγές, θα υπάρξει ελαστικότητα

Παππάς: Η κυβέρνηση αποκλείεται να αιτηθεί παράταση του μνημονίου

New York Times: Δώστε στην Ελλάδα περιθώριο

Βαρουφάκης: Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση για μερικούς μήνες

Ρουμπινί: Καταστροφή για το ευρώ τo Grexit

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ