Haaretz: «Θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες» – Ποιο είναι το πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους

Αντίστροφη μέτρηση φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από την Χαμάς.

Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για τους ομήρους Χαμάς και Ισραήλ – Νετανιάχου: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα»

Σύμφωνα με την Ηaaretz, στο πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση προς έγκριση θα απελευθερωθούν 30 παιδιά και 20 γυναίκες εκ των οποίων οι 8 είναι μητέρες.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κάτω των 18 ετών κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον 13 μητέρες απήχθησαν μαζί τους από την Χαμάς.

Οι όροι για την απελευθέρωση των ομήρων

1η φάση

  • Τετραήμερη κατάπαυση εχθροπραξιών
  • Απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων
  • Είσοδος 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

2η φάση

  • Παράταση κατάπαυσης εχθροπραξιών
  • Απελευθέρωση δεύτερης ομάδας 50 Ισραηλινών ομήρων και 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων

 

Μπάιντεν: «Είμαστε πλέον πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων – Νετανιάχου: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα»

Την εκτίμησή του ότι είναι «πολύ κοντά» μία συμφωνία για την απελευθέρωση ορισμένων από τους 200 ομήρους που κρατά η Χαμάς, διατύπωσε νωρίτερα σήμερα (21/11) ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. «Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά, πολύ κοντά, στο να επιστρέψουμε πολύ σύντομα ορισμένους από αυτούς τους ομήρους στα σπίτια τους. Αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί τίποτα δεν γίνεται μέχρι να γίνει», ανέφερε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους πριν από μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Όταν έχουμε περισσότερα να πούμε, θα το κάνουμε», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Νωρίτερα, δηλώσεις για τους ομήρους έκανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε σχετικά με το θέμα των ομήρων ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Καταγράφουμε πρόοδο» στις προσπάθειες για την επιστροφή των ομήρων που κρατούνται στην Γάζα, πρόσθεσε.

«Καταγράφουμε πρόοδο. Δεν θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά (…) αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ