H Lufthansa ακύρωσε πάνω από 1.350 πτήσεις

H Lufthansa ακύρωσε πάνω από 1.350 πτήσεις

Περισσότερες από 1.350 πτήσεις της Lufthansa ακυρώθηκαν χθες εξαιτίας της 36ωρης απεργίας των πιλότων της, η οποία λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις προτεινόμενες από τον αερομεταφορέα αλλαγές σε πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, ζητούν και μια μισθολογική αύξηση της τάξεως του 5%. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη δέκατη απεργία την οποία προκηρύσσουν οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας εντός του έτους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lufthansa, χθες είχαν προγραμματισθεί 2.800 πτήσεις. Από αυτές περισσότερες από 1.350 ακυρώθηκαν και αυτό σημαίνει πως επηρεάστηκαν στις μετακινήσεις τους περίπου 150.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, οι πιλότοι είχαν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 55 ετών και να λαμβάνουν ως σύνταξη το 60% του μισθού τους. Το επίσημο όριο πλήρους συνταξιοδότησης είναι τα 65 έτη, ενώ το σχήμα της πρόωρης σύνταξης θα μπορούσε δυνητικά να αφορά 5.400 πιλότους της Lufthansa.

Είχαν γίνει προσπάθειες και από τις δύο πλευρές να αποτραπεί η απεργιακή κινητοποίηση, αλλά οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονταν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, απέβησαν άκαρπες. Από πλευράς της, η γερμανική αεροπορική εταιρεία διευκρίνισε πως αποδέχεται τη μισθολογική αύξηση του 5% για τους πιλότους της, αλλά απορρίπτει το αίτημά τους για δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. «Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και πρέπει να μπορούμε να λειτουργούμε ως εταιρεία με τέτοιον τρόπο ώστε να είμαστε ικανοί να μετακινούμε με ασφάλεια τους επιβάτες μας σε 10, 20 και 30 χρόνια από σήμερα», ανακοίνωσε εν κατακλείδι η Μπάρμπαρα Σέντλερ, εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ