Γυναίκα τραγουδάει την ώρα που οι γιατροί της αφαιρούν όγκο από τον εγκέφαλο

Μια 30χρονη γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ, η  Κριστίνα Βάιντ, τραγουδούσε επιτυχίες όπως το “Sweet Caroline” και τραγούδια από το soundtrack της ταινίας “Moana” της Disney. Η ασθενής έπρεπε να παραμείνει ξύπνια και να μιλάει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης , ώστε οι γιατροί της στο Hackensack Meridian Neuroscience Institute να μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο πώς η επέμβαση επηρέαζε τον εγκέφαλό της.

Η 30χρονη Βάιντ υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις για πάνω από μια δεκαετία και τελικώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αιτία αυτών ήταν ένας όγκος στον εγκέφαλο. Δεν της άρεσε καθόλου η ιδέα να της ανοίξουν το κεφάλι, αλλά όπως είπε στο περιοδικό Newsweek, βρήκεπολύ παρήγορο το γεγονός ότι ο γιατρός της ήθελε να τραγουδάει – κάτι που της αρέσει να κάνει, όπως είπε.

«Ένα από τα πάθη της Κριστίνα είναι το τραγούδι. Της αρέσει να κάνει καραόκε. Οπότε σκεφτήκαμε, γιατί να μην την βάλουμε να τραγουδήσει;», δήλωσε ο Dr. Νάιτες Πάτελ, συνδιευθυντής της νευροχειρουργικής ογκολογίας στο «Hackensack Meridian Health at Jersey Shore University Medical Center.»

Βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο νοσοκομείο δείχνει ότι όταν άρχισε η εγχείρηση, η Βάιντ τραγουδούσε το “Sweet Caroline” του Neil Diamond. Μετά, συνέχισε με άλλες επιτυχίες από μερικά δημοφιλή τραγούδια της Disney. «Αρχικά ήθελαν να τραγουδήσω το ‘Sweet Caroline’, αλλά δεν ήξερα τους στίχους, οπότε με ρώτησαν τι θα ήθελα να τραγουδήσω”, δήλωσε η Vied. “Ειλικρινά δεν ξέρω τι με έκανε να διαλέξω το ‘Moana’. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της Disney. Λατρεύω τις ταινίες και τα τραγούδια. Παίζω πάντα μουσική της Disney στην τάξη μου ως δασκάλα προσχολικής ηλικίας, οπότε νομίζω ότι το μυαλό μου απλά σκέφτηκε κάτι που άκουγα πρόσφατα», είπε.

Αυτό που κανονικά θα ήταν μια δοκιμασία με ένταση, μετατράπηκε σε μια θετική εμπειρία για τη Vied, η οποία είπε ότι ήταν «σαν να έδινα τη δική μου μικρή συναυλία για όλους».
Στο τέλος της επέμβασης, η Vied είχε κάνεοι γιατρούς και νοσοκόμες να τραγουδούν μαζί της. Όχι μόνο η συναυλία της ήταν επιτυχής, αλλά και η εγχείρησή της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ