Guardian:Η Χρυσή Αυγή βγάζει τις μπότες και φοράει κοστούμι
Η Χρυσή Αυγή βγάζει τις μπότες και φοράει κοστούμια στις ευρωεκλογές, είναι ο τίτλος άρθρου της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι “τo Eλληνικό νεοναζιστικό κόμμα αφήνει τις εκφοβιστικές τακτικές και βάζει υποψήφιους από τη μεσαία τάξη για να διευρύνει την απήχησή του στους ψηφοφόρους“
Η Χρυσή Αυγή μαλακώνει την εικόνα της και μετριάζει τη ρητορική της πριν από τις ευρωεκλογές της Κυριακής, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως αναφέρεται μεταξύ των 42 υποψηφίων της Χρυσής Αυγής είναι καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόροι, χειρουργοί, επιχειρηματίες και ένας πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ.
Στην εφημερίδα φιλοξενούνται δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου ο οποίος τονίζει:”Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε μια νέα φάση, λόγω της συνεχιζόμενης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα”.
“Με τη μεσαία τάξη να είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της που έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου, η ακροδεξιά έχει κατανοήσει ότι ο εκφοβισμός πλέον δεν είναι αναγκαίος” προσθέτει.
Η μεταμόρφωση αυτή της Χ.Α. προσφέρει μια εικόνα διαφορετική από τα τάγματα εφόδου με τις μαύρες μπλούζες που έχουν συνδεθεί με το κόμμα το οποίο ερευνάται από τη δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, σημειώνει ο Guardian και συγκρίνει την Χ.Α. με το ουγγρικό Jobbik.