Guardian: Ο Τσίπρας κινδυνεύει να καταστεί ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Πούτιν

Ευθύς εξαρχής η Natalie Nougayrede συντάκτρια του προσβλητικού φαινομενικά άρθρου σημειώνει:

«Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το ταξίδι στη Μόσχα, αυτές τις ημέρες, ειδικά για έναν Ευρωπαίο πολιτικό. Το πρόβλημα είναι αυτό που θα πει, ή θα κάνει, όταν θα είναι εκεί. Ο κίνδυνος δεν είναι να καταλήξει στη φυλακή – η Ρωσία δεν είναι η Βόρειος Κορέα. Ούτε είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μιλήσει με τον Πούτιν ή το καθεστώς του.

Η Ρωσία είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να αγνοηθεί σε πολλούς διεθνείς τομείς: από τη Μέση Ανατολή και τη διάδοση των πυρηνικών όπλων, έως και την κλιματική αλλαγή. Επιτέθηκε Ουκρανία και ποδοπάτησε μια ντουζίνα από κανόνες που στηρίζουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια από το 1945. Ο κίνδυνος ενός ταξιδιού στη Μόσχα είναι ότι μπορεί να ληφθεί με την έννοια του ”χρήσιμου ηλίθιου”.

Είναι η έκφραση που συχνά αποδίδεται στον Λένιν και έχει να κάνει με άτομα που μετατρέπονται εργαλεία προπαγάνδας. Εν προκειμένω της Μόσχας».

Ο χρήσιμος ηλίθιος

Είναι μια φράση που αποδίδεται στον Λένιν, αν και κανένας δεν είναι σίγουρος αν την είπε ποτέ και με την οποία η συντάκτρια του δημοσιέυματος ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει να καταστεί ο «χρήσιμος ηλίθιος» του Πούτιν.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ