Γουίλ Σμιθ: Παραιτήθηκε από την ακαδημία κινηματογράφου μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ στα Όσκαρ

Ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ στην τελετή απονομής των Όσκαρ, μετά από ένα αστείο του κωμικού για τη γυναίκα του Αμερικανού ηθοποιού, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία πάσχει από αλωπεκία.

Στη δήλωσή του ο 53χρονος ηθοποιός τονίζει ότι «θα αποδεχτεί οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει κατάλληλες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας». Υπενθυμίζεται πως ο Γουιλ Σμιθ, που κέρδισε το Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία “King Richard”, είχε ζητήσει δημοσία συγγνώμη και από τον ίδιο τον Κρις Ροκ και από την ακαδημία και τον Κρις Ροκ, για το χαστούκι.

Η Ακαδημία των Όσκαρ εκκίνησε πειθαρχική δίωξη κατά του καλλιτέχνη. Το ΔΣ της Ακαδημίας δήλωσε ότι θα συνεδριάσει στις 18 Απριλίου για να αποφασίσει για την υπόθεση του Σμιθ και να αποφασίσει για πιθανές κυρώσεις.

Ολόκληρη η δήλωση του Γουίλ Σμιθ

«Έχω ανταποκριθεί άμεσα στην πειθαρχική ακρόαση της Ακαδημίας και θα αποδεχτώ πλήρως όλες τις συνέπειες για τη συμπεριφορά μου. Οι ενέργειές μου στην 94η απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν σοκαριστικές, επώδυνες και ασυγχώρητες.

Η λίστα με αυτούς που έχω πληγώσει είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Κρις Ροκ, την οικογένειά του, πολλούς από τους αγαπημένους μου φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, όλους τους παρευρισκόμενους και το κοινό σε όλον τον κόσμο που παρακολουθούσε από το σπίτι.

Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία τους να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική τους δουλειά. Είμαι ραγισμένος. Θέλω να εστιάσω ξανά σε αυτούς που αξίζουν προσοχή για τα επιτεύγματά τους και να επιτρέψω στην Ακαδημία να επιστρέψει στην απίστευτη δουλειά που κάνει για να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα και την τέχνη στον κινηματογράφο.

Έτσι, παραιτούμαι από μέλος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και θα αποδεχτώ οποιεσδήποτε περαιτέρω συνέπειες κρίνει κατάλληλες το Διοικητικό Συμβούλιο. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω για να διασφαλίσω ότι η βία δεν θα ξεπεράσει ποτέ ξανά τη λογική».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ