Google: Νεαρός αγόρασε το domain της στην Αργεντινή για μόλις τρία δολάρια – ΒΙΝΤΕΟ

Αναστάτωση επικράτησε στη Google, καθώς ένας νεαρός web designer κατάφερε να αποκτήσει το domain της στην Αργεντινή για μόλις τρία δολάρια.

Το site της Google στην Αργεντινή τέθηκε εκτός λειτουργίας για περίπου δύο ώρες, και ο 30χρονος Νίκολας Κουρόνα από το Μπουένος Άιρες μπόρεσε, ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες να αγοράσει το domain “Google.com.ar” έναντι μόλις 270 πέσος (περίπου τρία δολάρια).

“Ποτέ δε φαντάστηκα πως θα μου το επέτρεπαν να το αγοράσω. Πληκτρολόγησα το www.google.com.ar στον browser μου και δε δούλευε. Φαντάστηκα πως κάτι παράξενο συμβαίνει”, ανέφερε ο νεαρός web designer.

Τότε ο 30χρονος επισκέφτηκε το Network Information Center Argentina (NIC), και προς μεγάλη του έκπληξη παρατήρησε πως το domain της Google ήταν διαθέσιμο για αγορά. Ακολούθησε τα βήματα και έλαβε μία απόδειξη αγοράς στο email του, η οποία αποδείκνυε ότι ήταν ο κάτοχος του “google.com.ar”.

“Πάγωσα κοιτώντας την οθόνη. Δεν πίστευα τι είχε μόλις συμβεί. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως δεν είχα ποτέ κακές προθέσεις, απλά προσπάθησα να το αγοράσω και το NIC μου το επέτρεψε” είπε ο Κουρόνα.

Η Google επανέφερε το domain της πολύ γρήγορα. Λίγο μετά την αγορά από τον 30χρονο, το Network Information Center Argentina (NIC) πήρε πίσω τον έλεγχο του domain, χωρίς ωστόσο να του επιστρέψουν τα 270 πέσος. Ο νεαρός web designer ανέφερε πως μετά από αυτή την εξέλιξη ένιωσε ανακουφισμένος, καθώς πίστευε ότι θα βρει τον μπελά του, ενώ δήλωσε πως η Google δεν επικοινώνησε μαζί του.

“Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το domain αποκτήθηκε από κάποιον άλλο. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του domain πολύ γρήγορα” ανέφερε η Google για το περιστατικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ