Google Doodle: Τιμά την ημέρα του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία. Κάθε χρόνο, στις 30 Νοεμβρίου, οι γκάιντες γεμίζουν τον αέρα καθώς οι Σκωτσέζοι απολαμβάνουν την εθνική τους εορτή. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στο ημερολόγιο της Σκωτίας μετά το Burns Night και το Hogmanay, σηματοδοτώντας την έναρξη του Χειμερινού Φεστιβάλ της Σκωτίας κάθε χρόνο.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Andrew ξεκίνησε τη ζωή του ως ψαράς μαζί με τον αδελφό του Peter, όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle. Από το 1320, ο Άγιος Ανδρέας είναι ο προστάτης άγιος και το εθνικό σύμβολο της Σκωτίας. Η γαλανόλευκη εθνική σημαία της Σκωτίας καθιερώθηκε ήδη από το 1540. Σήμερα, η σημαία, γνωστή και ως Σταυρός του Αγίου Ανδρέα, διακοσμεί κτίρια,
σπίτια και ακόμη και τα πρόσωπα των Σκωτσέζων.

 

Τα Ceilidhs είναι παραδοσιακά πάρτι της Σκωτίας που γίνονται συχνά σε πόλεις όπως το Εδιμβούργο και η Γλασκώβη. Οι φίλοι και η οικογένεια ντύνονται με γιορτινά καρό κιτ και χορεύουν με ένα μείγμα μοντέρνας ποπ και σκωτσέζικης λαϊκής μουσικής. Οι άνθρωποι τρώνε επίσης εθνικά πιάτα όπως Cullen skink, κρεμώδη ψαρόσουπα, σερβίρεται με neeps (γογγύλια) και tatties (πατάτες).

Καλή Ημέρα του Αγίου Ανδρέα, Σκωτία!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ