Google Doodle: Ημέρα εκτίμησης εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ

Αφιερωμένο στους εκπαιδευτικούς είναι το σημερινό Google Doodle και στην Ημέρα εκτίμησης εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ.

“Το σημερινό Doodle τιμά όλους τους δασκάλους που έχουν εργαστεί ακούραστα για να διαμορφώσουν τις μελλοντικές μας γενιές. Οι δάσκαλοι σήμερα φορούν τόσα πολλά διαφορετικά καπέλα—είναι δημιουργοί κοινότητας, μέντορες, διαμεσολαβητές, ακόμη και τεχνική υποστήριξη για την τηλεκπαίδευση στους μαθητές” αναφέρει η Google.

Βρίσκοντας καινοτόμους τρόπους σύνδεσης, παρακίνησης και έμπνευσης των μαθητών σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα πάντα για να ενδυναμώσουν κάθε μαθητή.

“Προς όλους τους απανταχού εκπαιδευτικούς: Ευχαριστώ!” σημειώνεται στο Doodle.

Ο Doodler Erich Nagler δημιούργησε το σημερινό έργο τέχνης Doodle με έμπνευση από τους δασκάλους που εργάστηκαν στις δημόσιες δομές το 2022. Παρακάτω, ο Erich μοιράζεται περισσότερα για την εμπειρία του από τη συνεργασία με τους δασκάλους στο σημερινό Doodle!

«Ήμουν ενθουσιασμένος που δούλεψα σε αυτό το Doodle ως έναν τρόπο να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου για τη δουλειά που κάνουν οι δάσκαλοι. Οι δάσκαλοι με καθοδήγησαν, με προκάλεσαν και με ενθάρρυναν καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μου, και ιδιαίτερα οι δάσκαλοι της τέχνης μου.

Ήταν απόλαυση να συναντηθώ με μια τόσο παθιασμένη και διορατική ομάδα δασκάλων ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης του Doodle. Οι Κρατικοί Δάσκαλοι της Χρονιάς μοιράστηκαν γενικά θέματα των ρόλων τους και συγκεκριμένα παραδείγματα από τις τάξεις τους για να ενημερώσουν την εικονογράφηση Doodle. Πήραν ακόμη και μολύβι σε χαρτί για να σκιαγραφήσουν τις ιδέες τους για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το έργο τέχνης. Ένα απόσπασμα από τον καταιγισμό ιδεών μας που μου κόλλησε ήταν: «Οι δάσκαλοι ενδυναμώνουν τους μαθητές με εργαλεία για να μοιραστούν τις ιδέες τους». Έτσι προσπάθησα να δημιουργήσω μια νεκρή φύση από όλα αυτά τα διάφορα εργαλεία μάθησης γύρω από το γραφείο και τον πίνακα κιμωλίας του δασκάλου.

Ελπίζω ότι οι δάσκαλοι που βλέπουν αυτό το Doodle αισθάνονται ότι αναγνωρίζονται και εκτιμώνται, και ελπίζω ότι το Doodle μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να αρχίσουν να διδάσκουν στις κοινότητες τους.”

Τι είναι τα Google doodle

Τα doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ