Google Doodle: Γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την 75η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν. Σαν σήμερα το 1947, το Πακιστάν κέρδισε την ανεξαρτησία και έγινε κυρίαρχο έθνος. Αυτή η επίσημη αργία τιμά επίσης τις πράξεις και τις κληρονομιές των ιδρυτών του Πακιστάν.

Οι εορτασμοί για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Πακιστάν ξεκινούν με χαιρετισμό 31 όπλων στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ακολουθούμενο από τελετές έπαρσης σημαίας στα προεδρικά κτίρια και το κοινοβούλιο. Πολιτικοί ηγέτες εκφωνούν ομιλίες για την εθνική πρόοδο, οι οποίες μεταδίδονται ζωντανά στο κοινό. Εορταστικές εκδηλώσεις όπως παρελάσεις, εκθέσεις πυροτεχνημάτων, πατριωτικές συναυλίες και τελετές βραβείων πραγματοποιούνται επίσης σε όλη τη χώρα.

Το σημερινό oogle Doodle περιλαμβάνει το Frere Hall στο Καράτσι, το οποίο χτίστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως δημαρχείο το 1865. Το ιστορικό κτήριο είναι πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός που στεγάζει τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στο Καράτσι, την Εθνική Βιβλιοθήκη Liaquat, με μια συλλογή με από περισσότερα από 70.000 βιβλία και χειρόγραφα. Το 1980, ο διάσημος Πακιστανός καλλιτέχνης Sadequain επιλέχθηκε για να διακοσμήσει τις οροφές της αίθουσας.

Το Google Doodle για την Ημέρα Ανεξαρτησίας του Πακιστάν

Πακιστάν Google Doodle

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ