Γνωστή τραγουδίστρια πάσχει από Πάρκινσον

Γνωστή τραγουδίστρια πάσχει από Πάρκινσον

Η βραβευμένη με Γκράμι τραγουδίστρια Λίντα Ρόνσταντ πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον και λέει πως δεν μπορεί πια “να τραγουδήσει ούτε μια νότα”, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η οργάνωση AARP.

Σε συνέντευξή της στην AARP που θα δημοσιευθεί την ερχόμενη εβδομάδα, η 67χρονη Ρόνσταντ λέει πως η διάγνωση για το Πάρκινσον έγινε πριν από οκτώ μήνες και της έδωσε μια απάντηση στο γιατί δεν μπορούσε να τραγουδήσει.

“Κανένας με Πάρκινσον δεν μπορεί να τραγουδήσει, όσο σκληρά κι αν προσπαθεί”, δήλωσε στη συνέντευξή της σ’ αυτή την οργάνωση (λόμπι) που ασκεί πιέσεις υπέρ των συμφερόντων των ηλικιωμένων Αμερικανών.

Η AARP διευκρινίζει πως η Ρόνσταντ χρησιμοποιεί μπαστούνια για να περπατάει σε ανώμαλο έδαφος και αναπηρική καρέκλα όταν ταξιδεύει.

“Το Πάρκινσον είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί, έτσι όταν τελικά πήγα σ’ ένα νευρολόγο και είπε ‘ω, έχετε τη νόσο του Πάρκινσον’ έπαθα μεγάλο σοκ. Δεν θα το υποψιαζόμουν ούτε σ’ ένα εκατομμύριο, σ’ ένα δισεκατομμύριο χρόνια”, λέει στη συνέντευξη.

Η Ρόνσταντ έχει κερδίσει σχεδόν μια ντουζίνα βραβεία Γκράμι και έχει πουλήσει περισσότερα από 100 εκατ. άλμπουμ σ’ όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ο οποίος πρόκειται να εκδώσει φέτος τα απομνημονεύματά της.

Η τραγουδίστρια γεννήθηκε στην Αριζόνα και το 1974 το άλμπουμ της “Heart Like a Wheel” περιέλαβε επιτυχίες όπως τα “You’re No Good”, “When Will I Be Loved” και “It Doesn’t Matter Anymore”. Το άλμπουμ ανέβηκε στο Νο. 1 των μουσικών τσαρτ και πούλησε περισσότερα από 2 εκατ. αντίτυπα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ