Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Όσμπορν ελπίζει σε συμφωνία με την Ελλάδα

Την ελπίδα του ότι το Βρετανικό Μουσείο μπορεί «να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα» που θα επέστρεφε προσωρινά τα Γλυπτά του Παρθενώνα με αντάλλαγμα αρχαία αντικείμενα που δεν έχουν δει ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε ο Τζορτζ Όσμπορν.

«Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, μια συμφωνία που δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς αυτά τα σπουδαία γλυπτά στην Αθήνα, καθώς και στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος των επιτρόπων διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου, λίγες ημέρες πριν επισκεφθεί την βρετανική πρωτεύουσα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόθεσή του για μία συμφωνία με την Ελλάδα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο δείπνο των διαχειριστών (διοικητικό συμβούλιο), το οποίο έγινε το βράδυ της Πέμπτης (16/11) στην γκαλερί Duveen – την αίθουσα, όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Μπορεί κάλλιστα να μην τα καταφέρουμε, αλλά πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος των επιτρόπων του Βρετανικού Μουσείου.

Επιπλέον, ο κ. Όσμπορν αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κλοπή από το Βρετανικό, Μουσείο λέγοντας ότι δε μπορούν να προσποιηθούν πως δεν συνέβη. «Ήταν καθήκον μας να φροντίσουμε αυτά τα αντικείμενα και αποτύχαμε σε αυτό το καθήκον», είπε και πρόσθεσε ότι τα ευρήματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι σε λίγες μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφτεί το Λονδίνο. Κατά την επίσκεψη του πέρυσι, ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Τζορτζ Όσμπορν και φαίνεται να συζήτησαν για μία πιθανή συμφωνία για τα Γλυπτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ