Γκραντ Κάνιον: 13χρονος επέζησε από πτώση 30 μέτρων

Βαριά τραυματισμένος και σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ένας 13χρονος, που έπεσε από ύψος 30 μέτρων στο Γκραντ Κάνιον των ΗΠΑ. Τα σωστικά συνεργεία χρειάστηκαν 2 ώρες προκειμένου να καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν.

Covid: Το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Ο 13χρονος, Γουάιατ Κάουφμαν με καταγωγή από την Βόρεια Ντακότα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας, καθώς είχε 9 σπασμένα πλευρά, διάτρηση σπλήνας, μερική κατάρρευση πνεύμονα, διάσωση, σπασμένο χέρι και εξάρθρωση σε ένα δάχτυλο.

Όπως εξήγησε το παιδί έκανε στην άκρη και κάθισε οκλαδόν προκειμένου μία παρέα τουριστών να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία στο φαράγγι. «Ήμουν πάνω στην προεξοχή και απομακρυνόμουν ώστε κάποιοι άλλοι άνθρωποι να βγάλουν μια φωτογραφία. Έκατσα οκλαδόν και κρατιόμουν από έναν βράχο. Είχα μόνο ένα χέρι πάνω του», είπε ο 13χρονος.

ΗΠΑ: Τρίχρονη από τη Βενεζουέλα πέθανε κατά την μεταφορά μεταναστών από το Τέξας στο Σικάγο

Και συνέχισε: «Δεν ήταν τόσο καλό κράτημα. Κάπως με έσπρωχνε πίσω. Έχασα τη λαβή μου και άρχισα να πέφτω πίσω». Οι αρχές κινητοποιήθηκαν γρήγορα για να τον απεγκλωβίσουν με σχοινιά.

«Θυμάμαι ότι ξύπνησα και ήμουν στο πίσω μέρος ενός ασθενοφόρου, μετά ενός ελικοπτέρου και τελικά μπήκα σε ένα αεροπλάνο και έφτασα εδώ (σ.σ. στο νοσοκομείο)», ανέφερε ο Γουάιατ Κάουφμαν.

ΗΠΑ: Γυναικολόγος αποκεφάλισε βρέφος χρησιμοποιώντας «υπερβολική δύναμη» κατά τον τοκετό

Την ημέρα του ατυχήματος το παιδί επισκεπτόταν με την μητέρα του το φαράγγι καθώς βρίσκονταν σε διακοπές και πήγαιναν σε μεγάλα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Ο πατέρας του είχε μείνει στο σπίτι της οικογένειας στην Βόρεια Ντακότα όταν έμαθε για τον σοβαρό τραυματισμό του.

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη δουλειά όλων. Δύο ώρες είναι μια αιωνιότητα σε μια τέτοια κατάσταση», είπε ο πατέρας του 13χρονου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ