Γκαμπριέλα Μπρίμερ: Η Google τιμά την Μεξικανο-Εβραία ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Το σημερινό Doodle γιορτάζει τη Μεξικανο-Εβραία συγγραφέα και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες Gabriela Brimmer στα 75α γενέθλιά της.

Η Brimmer συνεισέφερε εντυπωσιακά σε βιβλία και ταινίες που απεικόνιζαν αυθεντικά την εμπειρία της ως άτομο με εγκεφαλική παράλυση, δημιουργώντας τελικά περισσότερες ευκαιρίες για όσους ανήκουν στην κοινότητα με ειδικές ανάγκες.

Ο Μπρίμερ γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1947 από γονείς που διέφυγαν από τη ναζιστική Αυστρία. Αμέσως μετά, οι γονείς της έμαθαν ότι έπασχε από σοβαρή εγκεφαλική παράλυση, μια μυϊκή διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει την κίνηση, τον μυϊκό τόνο και τη στάση του ατόμου. Οι φροντιστές της Brimmer της έμαθαν να επικοινωνεί μέσω γραπτών λέξεων και ποίησης, καθώς ήταν μη λεκτική.

Google

Το αριστερό της πόδι και πόδι, το μόνο μέρος του σώματός της που μπορούσε να κινηθεί, έγινε το μέσο επικοινωνίας της με τον κόσμο. Όπως απεικονίζεται στο σημερινό έργο τέχνης, έγραψε όμορφα αποσπάσματα χρησιμοποιώντας μια γραφομηχανή που χειριζόταν με το μεγάλο δάχτυλο στο αριστερό της πόδι.

Αργότερα η Brimmer συνεργάστηκε με Μεξικανούς μυθιστοριογράφους και δημοσιογράφους για να γράψει τρία βιβλία μπεστ σέλερ που απεικόνιζαν με ακρίβεια τη ζωή της. Συνεργάστηκε επίσης με παραγωγούς για να επαναφέρει την αυτοβιογραφία της στην ταινία Gaby, a True Story (1987), η οποία κέρδισε υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες και Όσκαρ.

Ο Brimmer συνέχισε ίδρυσε την Ένωση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Κινητικές Αναπηρίες και συμμετείχε σε πολλές άλλες οργανώσεις που υποστήριζαν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και την προσβασιμότητα.

Το 2016, δημιουργήθηκε προς τιμήν της το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαιδευτικής Ένταξης Gaby Brimmer.

Χρόνια πολλά, Γκαμπριέλα Μπρίμερ!

Τι είναι τα Google Doodle

Τα google doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ