Γιατί “έπεσαν” μεγάλα site σε ολόκληρο τον πλανήτη – Ποια είναι η Fastly και ο ρόλος της

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες ροής και παγκόσμια ειδησεογραφικά site, συμπεριλαμβανομένων των New York Times και του CNN, “έπεσαν“, με τους χρήστες να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στους ιστότοπους.

Ορισμένοι επισκέπτες έλαβαν μηνύματα σφάλματος με την ένδειξη “Σφάλμα 503: Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη”, ενώ άλλοι απλώς βλέπουν το γνωστό μήνυμα… “αποτυχία σύνδεσης”.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας, αλλά φαίνεται να σχετίζεται με σημαντικά προβλήματα με τον πάροχο υπηρεσιών. Ο πάροχος υπηρεσιών cloud computing, Fastly, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα.

Η εταιρεία δήλωσε στον ιστότοπό της ότι διερευνά το ζήτημα. Ο Matt Taylor, διευθυντής προϊόντων στους Financial Times, έγραψε στο Twitter: “Ο Fastly, ο πάροχος CDN, έχει τεράστια διακοπή, με αποτέλεσμα τα Twitch, Pinterest, Reddit, The Guardian και FT να έχουν προβλήματα”.

Στον επίσημο λογαριασμό της Fastly στο Twitter αναφέρεται ότι το πρόβλημα είναι στο παγκόσμιο δίκτυο και σταδιακά αρχίζει να επανέρχεται.

Σύμφωνα με το downdetector, οι Reddit, Amazon, HBO Max, Hulu, Amazon Web Services, Etsy, Twitter, Google, Target, Spotify και άλλοι ιστότοποι επηρεάστηκαν. Ο κυβερνητικός ιστότοπος του Ηνωμένου Βασιλείου, gov.UK, επηρεάστηκε επίσης από τη διακοπή λειτουργίας. “Οι αναφορές δείχνουν ότι ενδέχεται να υπάρχει μια εκτεταμένη διακοπή στο Fastly, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την υπηρεσία σας”, αναφέρει ο downdetector στον ιστότοπό του.

Πηγή: ΝΥ POST

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.