Γερμανία: Συλλυπητήρια για τα θύματα από την επίθεση στο πανεπιστήμιο της Πράγας

Τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα της επίθεσης στην Πράγα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 24, εξέφρασαν ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο καγκελάριος Γερμανίας Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Μιλώντας προς τον πρόεδρο της Τσεχικής Δημοκρατίας Πετρ Πάβελ, ο κ. Σταϊνμάιερ αναφέρει ότι ένιωσε αποτροπιασμό όταν ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου, στο κέντρο της Πράγας. «Η σκέψη μου βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους και οι ευχές μου για ανάρρωση προς όλους τους τραυματίες», γράφει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος.

Αντίστοιχα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς εκφράζει προς τον τσέχο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα «σε αυτήν την οδυνηρή περίσταση, εκ μέρους του γερμανικού λαού», τα ειλικρινή του συλλυπητήρια. «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια εκφράζουμε και στις οικογένειες των θυμάτων. Συμμεριζόμαστε τη θλίψη τους και νιώθουμε τον πόνο τους. Σε αυτήν τη σκοτεινή ώρα, στεκόμαστε στο πλευρό σας και στο πλευρό του τσεχικού λαού», αναφέρει ο κ. Σολτς.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σημειώνει ότι «η επίθεση στο κέντρο της Πράγας πλήττει την Ευρώπη στην καρδιά», για να συμπληρώσει, απευθυνόμενη στον τσέχο ομόλογό της Γιαν Λιπάφσκι στη γλώσσα του: «Πενθούμε. Η σκέψη και η συμπαράστασή μας είναι στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων. Τα συλλυπητήριά μου σε όλους σας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ