Γερμανία: Σεβασμός στην Ελλάδα

Γερμανία: Σεβασμός στην Ελλάδα

 

«Σεβασμός και υποστήριξη στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα.

Η επίσκεψη περιγράφεται ως ένδειξη υποστήριξης προς την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Σταϊνμάγερ τόνισε ότι η ΕΕ χρειάζεται «μια ικανή και με αυτοπεποίθηση ελληνική Προεδρία».

Αναφέρεται δε, ότι επιθυμούσε με την επίσκεψή του, να διαμορφώσει ο ίδιος εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

«Είμαι, επίσης, εδώ επειδή η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο έχετε αντιμετωπίσει την κρίση και βασίζομαι σε αυτή την κυβέρνηση προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος έκανε λόγο και για τα πρώτα δείγμα βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή η θετική εξέλιξη και η οικονομική επιτυχία στον τομέα του τουρισμού απέδειξαν ότι η πορεία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί» σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή σε ό,τι αφορά το πώς η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει στην αναζωογόνηση των μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ