Γερμανία: Αυξάνονται τα αδικήματα των ναζί

Γερμανία: Αυξάνονται τα αδικήματα των ναζί

 

Ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα δεξιά στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περίπου 4% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel.

“Οι πρώτοι προσωρινοί αριθμοί δείχνουν μια αύξηση κατά περίπου 4% των αδικημάτων που έχουν ως κίνητρο ακροδεξιές απόψεις και τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 17.600”, δήλωσε ο υπουργός.

Ο Φρίντριχ αποκάλυψε επίσης ότι η αύξηση των πράξεων βίας που συνδέονται με την ακροδεξιά βρίσκεται κοντά στο 2%, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

Στις επίσημες στατιστικές για το 2011 είχαν καταγραφεί 828 πράξεις βίας με κίνητρο ακροδεξιές ιδέες, πράγμα που σημαίνει ότι το 2012 έφτασαν τουλάχιστον τις 840, υπολόγισε η Tagesspiegel.

Ο υπουργός χαρακτήρισε “ελαφρά” την τάση αύξησης των αδικημάτων και των βίαιων πράξεων της ακροδεξιάς, προειδοποιώντας πάντως πως δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δυναμική της βίας που υπάρχει στους νεοναζί.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.