Γάζα: Βομβαρδισμοί κοντά σε νοσοκομείο στο βόρειο τμήμα της

Περιοχή που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός προκαλώντας ζημιές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε  δημοσιογράφος του Al Jazeera.

Συγκεκριμένα ο Άνας Αλ-Σαρίφ που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο είπε σε φωνητικό μήνυμα το βράδυ της Δευτέρας ότι η κατάσταση ήταν «πολύ σοβαρή».

«Υπάρχουν ζημιές μέσα λόγω της βαριάς πτώσης θραυσμάτων στο κτήριο του νοσοκομείου και στους εκτοπισμένους στην αυλή του νοσοκομείου», μετέδωσε ο Αλ-Σαρίφ τη στιγμή που στο βάθος ακούγονταν εκρήξεις.

Την ίδια στιγμή είπε ότι μπορούσε να ακούσει αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού, ενώ πρόσθεσε ότι όποιος κινούνταν κοντά στο νοσοκομείο δέχτηκε πυροβολισμούς.

ΠΟΥ κατά του ισραηλινού στρατού

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο ισραηλινός στρατός τον είχε καλέσει να αδειάσει, εντός 24 ωρών, μια αποθήκη με ιατρική βοήθεια στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας «καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις θα την καθιστούσαν άχρηστη».
«Καλούμε το Ισραήλ να αποσύρει αυτή την εντολή και να πάρει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των εγκαταστάσεων ανθρωπιστικής αρωγής», πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Διαψεύδει ο ισραηλινός στρατός

Τα ξημερώματα, ο ισραηλινός στρατός διέψευσε πως απαίτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να αδειάσει μέσα σε 24 ώρες αποθήκη με ιατρικό υλικό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ζητήσαμε να εκκενωθούν αποθήκες και το αναφέραμε σαφώς και γραπτώς στους αρμόδιους αξιωματούχους του ΟΗΕ», ανέφερε το όργανο του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ το οποίο είναι αρμόδιο για την επίβλεψη των πολιτικών δραστηριοτήτων στα παλαιστινιακά εδάφη (COGAT).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ