Γάζα: Η στιγμή που έγινε το μακελειό με περισσότερους από 100 νεκρούς – ΒΙΝΤΕΟ

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera Arabic δείχνουν τη στιγμή κατά την οποία ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους ανθρώπων την ώρα που γινόταν η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Σύμφωνα με το BBC και το βίντεο φαίνεται ότι στις 4:30 π.μ. τοπικοί ώρα εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί σε μια μεγάλη κυκλική διασταύρωση νότια της πόλης της Γάζας. Σε εκείνη την περιοχή υπήρχε σημείο ελέγχου των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν το σημείο ελέγχου. Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ τα φορτηγά ήταν 30 ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο BBC ότι ήταν 18.

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Πίτερ Λέρνερ ανέφερε ότι οι άμαχοι πλησίαζαν το σημείο ελέγχου του ισραηλινού στρατού και γι’ αυτό οι στρατιώτες πυροβόλησαν προειδοποιητικά. Υπό τον φόβο ότι οι άμαχοι θα αποτελούσαν απειλή οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και έδωσαν «περιορισμένη απάντηση», σύμφωνα με τον Πίτερ Λέρνερ.

Πηγή των Παλαιστινίων είπε στο BBC ότι οι άμαχοι ήταν 70 μέτρα μακριά από το σημείο ελέγχου. Μετά τους πυροβολισμούς προκλήθηκε πανικός. Τα φορτηγά προσπάθησαν να κινηθούν με ανθρώπους να έχουν σκαρφαλώσει πάνω τους.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο BBC ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν πατήθηκαν από τα φορτηγά και όχι από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ