Γάζα: Διαμέρισμα – κρυψώνα ηγέτη της Χαμάς εντόπισε ο Ισραηλινός στρατός – Συνδεόταν με τούνελ 218 μέτρων

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι εντόπισε και κατεδάφισε διαμέρισμα-κρησφύγετο που ανήκε στον ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar, στη βόρεια Γάζα, μαζί με ένα μεγάλο σύστημα σήραγγας κάτω από αυτό.

Φρέντι Μπελέρης: «Η δίκη μου είναι στημένη κακόγουστα» – Τι είπαν οι μάρτυρες

Το διαμέρισμα, που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης της Γάζας, εντόπισε η 14η τεθωρακισμένη ταξιαρχία εφέδρων. Επίλεκτη ομάδα μηχανικών ερεύνησε το διαμέρισμα αργότερα, αποτελούμενη από στελέχη  της μονάδας Μάχιμου Μηχανικού Yahalom, η οποία βρήκε ένα φρεάτιο που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η είσοδος μεγάλης σήραγγας.  Οι IDF λένε ότι βρήκαν “πολλά ευρήματα” στο διαμέρισμα που υποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Sinwar ως κρησφύγετο.

Το φρεάτιο είχε βάθος περίπου 20 μέτρων και οδηγούσε σε μια σήραγγα μήκους 218 μέτρων, με πολλές διακλαδώσεις, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.  Τα υπόγεια περάσματα διέθεταν ηλεκτρικό ρεύμα, συστήματα καθαρισμού του αέρα, υδραυλικά, αίθουσες ανάπαυσης και προσευχής, καθώς και άλλο εξοπλισμό που αποσκοπούσε στο να επιτρέπει στα ανώτερα μέλη της Χαμάς να παραμένουν κρυμμένα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατερίνα Καινούργιου: Η εξομολόγηση για την προσωπική της ζωή – «Είμαι μόνη από δική μου επιλογή»

Η σήραγγα καταστράφηκε αργότερα από μηχανικούς μάχης, σύμφωνα με τις IDF.

 

Rouk Zouk: H Ζέτα Μακρυπούλια καλωσορίζει το 2024 με τους πρωταγωνιστές της σειράς «Μετά τη φωτιά»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ