Γαλλικό σχολείο στο Λίβανο απολογήθηκε για βιβλίο που δείχνει το Ισραήλ σε χάρτη

Ένα ιδιωτικό γαλλικό σχολείο στη Βηρυτό προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς σε ένα από τα βιβλία του, αναφέρεται στην περιοχή νότια του Λιβάνου ως Ισραήλ και όχι ως Παλαιστίνη. Σύμφωνα με το Δίκαιο του Λιβάνου, η ύπαρξη του Ισραήλ απαγορεύεται να αναγνωριστεί.

Το γεγονός αυτό έγινε γνωστό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα το Facebook, όταν ο πατέρας ενός κοριτσιού εννέα ετών δημοσίευσε την εικόνα ενός χάρτη που δείχνει το Ισραήλ σε ένα από τα σχολικά εγχειρίδια, μαζί με τη λεζάντα “αυτό έμαθε η κόρη μου στο σχολείο σήμερα”.

Το σχολείο αναγκάστηκε να απολογηθεί, εκδίδοντας δήλωση, στην οποία αναφέρει ότι έχει απόλυτο σεβασμό στην κυριαρχία και την ιστορία του Λιβάνου. Ο νόμος του Λιβάνου δεν επιτρέπει την αναγνώριση του Ισραήλ υπό οποιαδήποτε μορφή, ακόμη και στους χάρτες.

Ο Marwan Hamadeh, υπουργός Παιδείας του Λιβάνου, έχει υποσχεθεί να εξετάσει το θέμα, ανέφερε η εφημερίδα Asharq Al-Awsat. Ο βουλευτής Wael Abu ζήτησε από τον Hamadeh να εξετάσει τη λειτουργία του σχολείου και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, εάν διαπιστωθεί ότι υπονομεύει τις πολιτικές ή πολιτιστικές ταυτότητες του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Μετά τις τελευταίες κινήσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, διεθνείς παρατηρητές έχουν προειδοποιήσει ότι η απόφαση του Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

Πηγή πληροφοριών: RT

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ